Wednesday, November 28, 2007

Σεμινάριο Μικροτεκτονικής "Απολογισμός"

Σπειροειδείς πορφυροβλάστες γρανάτη, ιχθυόμορφα ορυκτά και άλλες μικροδομές παρέλασαν από τα μικροσκόπια μας την Πέμπτη και την Παρασκευή στις 22 - 23 Νοεμβρίου.
Το σεμινάριο μικροτεκτονικής που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα επιτυχημένο σεμινάριο τουλάχιστον σε ευρύτερο επίπεδο. Η ομιλίες ήταν ιδιαίτερα εκπαιδευτικές και οι συλλογές λεπτών τομών αρκετά ενδιαφέρουσες για να κρατήσουν έναν σεβαστό αριθμό κεφαλιών κολλημένα στα μικροσκόπια.
Για όσους παραβρέθηκαν και στα βραδινά γεύματα, οι γεω - ιστορίες που μοιραστήκαμε από κάθε γωνιά του κόσμου δημιούργησαν μια ζεστή ατμόσφαιρα (ε, βοήθησε και το κρασάκι) που έκλεισε τις δύο αυτές μέρες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Παρ' όλα τα μικροπροβλήματα που προέκυψαν και που γρήγορα ξεπεράστηκαν, το σεμινάριο κύλησε ομαλά και κατέληξε σε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από την πλευρά του καλεσμένου μας καθηγητή, κου. Cees Passchier που έδειξε ευχαριστημένος από το σύνολο της προσπάθειας αλλά και από την συμμετοχή των φοιτητών.
Ελπίζουμε το σεμινάριο αυτό να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς σεμιναρίων ποικίλης θεματολογίας και μελλοντικό πόλο έλξης γεωεπιστημόνων και φοιτητών γεωλογίας και από άλλες σχολές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Τομέα Πετρολογίας για την παραχώρηση της αίθουσας μικροσκοπίων, τον Τομέα Τεκτονικής για την άμεση παραχώρηση μηχανήματος προβολής αλλά και όλους όσους μας βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή του σεμιναρίου.
Ελπίζουμε όσοι παρακολούθησαν το σεμινάριο να μοιραστούν μαζί μας τις εντυπώσεις τους αλλά και τις προτάσεις τους για θέματα μελλοντικών σεμιναρίων.

1 comment:

Unknown said...

Είναι πάρα πολυ θετικό το γεγονός οτι αυτό το σεμινάριο έγινε πραγματικότητα. Είναι αν μη τι άλλο μια καλή αρχη... Στο πνεύμα αυτόνομης δράσης για την καλυτέρευση του επιπέδου σπουδών του τμήματος, ας δράσει σαν ξυπνητηράκι αυτή η εκδδήλωση και για το "επίσημο" τμημα... Ας γίνουν βήματα για να γίνει η εξαίρεση και το ξεχωριστό, επιτέλους, αυτονόητο.
Στην επόμενη μέρα λοιπόν!!!!!